EkoCentria on Savon koulutuskuntayhtymän valtakunnallinen
asiantuntijatiimi. Edistämme lähi- ja luomuruoan käyttöä sekä hankintaosaamista ammattikeittiöissä.

Nyt menossa

Pykäläbaari Viitasaarella ti 30.10. 2018

Pykäläbaari on tarkoitettu Keski-Suomen -alueen ruoka- ja kuljetusalan pk-yrityksille ja heidän palveluitaan ostaville julkisille toimijoille, kuntapäättäjille ja hankinnoista päättäville. Tilaisuus aloitetaan hankintoihin liittyvällä yleisosalla ja keskustelua jatketaan tarkemmin molempien alojen erillisissä teemapajoissa.

Katso ohjelma ja ilmoittaudu tästä linkistä tai viim. 22.10.

Lue lisää MAHVA-hankkeesta osoitteessa www.maaseudunhankinnat.fi


Ylämaankarjan ja kyytön luomuliha liikkumaan!

Haluaisitteko käyttää luomulihaa, mutta sitä ei ole saatavilla? Tai haluaisitteko puolestaan tarjota luomulihaa, mutta ette löydä ostajia?
Tule keskustelemaan luomulihan saatavuuden parantamisesta ja tuotannon kehittämisestä yhdessä paikallisten tuottajien, ammattikeittiöiden ja jalostajien kanssa. Tilaisuuteen ovat tervetulleita ammattikeittiöiden edustajat, tuottajat, jatkojalostajat sekä kehittäjät.

Aika: ti 6.11.2018, klo 14-17
Paikka: ravintola Savonia, Savon ammattiopisto, Sammakkolammentie 2, 70200 KUOPIO
Katso ohjelma   ja ilmoittautudu viimeistään 30.10.

Pykäläbaari Virroilla ti 20.11. 2018

Pykäläbaari on tarkoitettu Pirkanmaan alueen ruoka- ja energia-alan pk-yrityksille ja heidän palveluitaan ostaville julkisille toimijoilla, kuntapäättäjille ja hankinnoista päättäville. Tilaisuus alkaa kaikille hankinnoista kiinnostuville tarkoitetulla yleisosalla ja jatkuu tarkemmin molempien teemojen erillisillä teemapajoilla.

Katso ohjelma http://maaseudunhankinnat.fi/event/pykalabaari-virrat/ ja ilmoittaudu 13.11. mennessä.

Etsitkö näitä?

Kasvisruokaohjeet

Webinaarit

Oppaat (mm. Lähis-opas ja Elintarvikkeiden hankintaopas)

Lähi- ja luomuruuan käytön edistäminen ja
hankintaosaamisen lisääminen v. 2017-18 -
hankkeen
tavoitteena on edistää koko ruokaketjun yhteistyötä
EkoCentrian tekemän Hankinnan elinkaari -mallin mukaan
ja lisätä tietämystä uudesta hankintalaista sekä sen
menettelytavoista.

MAHVA -hankkeen tavoitteena on lisätä tietoa ja osaamista julkisista hankinnoista pk-yrityksissä ja hankintoja tekevissä yksiköissä, jotta maaseudun yritysten kilpailukyky kasvaisi.
Hankkeessa keskitytään neljään maaseudun yritystoiminnan näkökulmasta keskeiseen teemaan: kuljetus, ympäristöpalvelut, energia ja ruoka. Näihin teemoihin liittyen hankkeessa työstetään asiantuntijatyöpajoissa ja -verkostojen kanssa sosiaalisia ja ympäristönäkökulmiin liittyviä kriteereitä sekä järjestetään eri puolilla Suomea Pykäläbaari-tilaisuuksia.
Toteuttajat ja toteutusaika: Turun yliopiston Brahea-keskus, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti ja Savon koulutuskuntayhtymä EkoCentria.

Lue lisää http://maaseudunhankinnat.fi/
Lisätietoja:
Sari Väänänen, Savon koulutuskuntayhtymä EkoCentria, sari.vaananen@sakky.fi

Liity nyt mukaan!
Saat näkyvyyden Luomua ravintola hakupalvelussa ja käyttöösi kaikki Ekoruokakoneen ominaisuudet sekä tietoa luomutuotteiden saatavuudesta. Mukana on jo lähes 2 500 ammattikeittiötä.