Elintarvikehankintojen kilpailutuksen lähestyessä ruokapalveluissa ja hankintayksiköissä eniten päänvaivaa aiheuttaa tarjouspyynnön sisällön määrittely: hankittavien tuotteiden tarkat määrittelyt, pisteytys ja vertailu. Miten tehdä tarjouspyyntö siten, että myös alueelliset yritykset pääsisivät ja haluaisivat mukaan?

Elintarvikkeiden hankintaoppaaseen on koottu esimerkkejä tarjouspyyntöön soveltuvista vähimmäisvaatimuksista ja tuotekohtaisista vertailukriteereistä. Oppaan tarkoituksena on auttaa kilpailutuksen suunnittelijoita ja toteuttajia huomioimaan tarjouspyynnöissä koko elintarviketarjonta. Opas on tarkoitettu apuvälineeksi tarjouspyyntöjen tekijöille ja elintarvikehankinnoista vastaaville.

Opas on päivitetty maaliskuussa 2017 vuoden alusta astuneen hankintalain mukaiseksi.

Elintarvikkeiden hankintaopas