Hanketoiminta EkoCentriassa

EkoCentria toteuttaa ruokapalveluiden, julkisten hankintojen ja opetustoiminnan kestävää kehitystä edistäviä hankkeita.

Lähi- ja luomuruuan käytön edistäminen ja hankintaosaamisen lisääminen v. 2017-18

Hankkeen tavoitteena on edistää koko ruokaketjun yhteistyötä EkoCentrian tekemän Hankinnan elinkaari -mallin mukaan ja lisätä tietämystä uudesta hankintalaista sekä sen menettelytavoista. Lue lisää...

Lisätietoja Anu Arolaakso anu.arolaakso(at)sakky.fi ja Sari Väänänen sari.vaananen(at)sakky.fi

Kasviproteiiniruokaohjeita ammattikeittiöihin

Palvelussa tuotettiin 15 uutta pääruokaohjetta ja 4 lisäkereseptiä, joissa kaikissa käytettiin mahdollisuuksien mukaan kotimaisia kasviproteiinilähteitä. Reseptit on vakioitu 100 hlölle ja löytyvät ammattikeittiöiden käyttöön EkoCentrian sivuston lisäksi myös Ekoruokakoneesta ja Jamix tuotantonnonohjausjärjestelmästä. Lue lisää...

Lisätietoja Anu Arolaakso anu.arolaakso(at)sakky.fi ja Sari Väänänen sari.vaananen(at)sakky.fi

NYT - Tuotekehitystä ja hankintaosaamista -hanke v. 2015-17

Hankkeen tavoitteena on ruokaketjun toimijoiden hankintaosaamisen ja tuotekehityksen kehittäminen. Hankkeessa järjestetään valtakunnallisia hankintafoorumeita ja alueellisia työpajoja. Lue lisää...

Lisätietoja Sari Väänänen, sari.vaananen(at)sakky.fi

Luomutarjonnan lisääminen ja monipuolistaminen ammattikeittiöissä -hanke v. 2015-04/2017

Hankkeessa parannettiin kysynnän ja tarjonnan kohtaamista järjestämällä ammattikeittiöiden käyttöön sopivien luomutuotteiden tuotekehitysideapajoja. Hankkeessa tuotettiin myös luomun käyttöhintalaskelma, jossa osoitettiin, että luomun lisääminen ruokalistalle ilman lisäkustannuksia on mahdollista. Selvityksen tulokset löytyvät www.ekoruokakone.fi sivustolta. Hankkeen toiminnoista ja tuloksista tiedotettiin ammattikeittiöille, jatkojalostajille ja tukuille. Lue lisää...

Lisätietoja Anu Arolaakso, anu.arolaakso(at)sakky.fi

 

Portaat luomuun - Luomua ravintola

Portaat Luomuun -ohjelman tarkoituksena on auttaa ammattikeittiöitä lisäämään luomutuotteiden käyttöä osana kestävän kehityksen mukaista toimintaa. Ohjelman tavoitteena on lisätä edelleen luomutuotteiden käyttöä ammattikeittiöissä sekä edistää julkisen sektorin hankintaosaamista ympäristöä säästävien elintarvikkeiden osalta.

www.portaatluomuun.fi tai www.luomuravintola.fi Lisätietoja Anu Arolaakso, anu.arolaakso(at)sakky.fi