Syyskuu 2012

Omenainen kaalilaatikko (6 annosta)

5 dl vettä
0,5 tl suolaa
1,5 dl puuroriisiä
1 l suikaloitua kaalia
2 rkl siirappia
0,5 tl kuivattua meiramia
400 g sika-nauta jauhelihaa
0,75 tl suolaa
0,2 tl rouhittua mustapippuria
4 hapanta omenaa

Vuokaan: margariinia

Liemeen:
5 dl ranskankermaa tai maito-kermaseosta
3 munaa
0,5 tl suolaa
0,1 tl mustapippuria

Päälle: siirappia

  • Kiehauta kattilassa vesi, mausta suolalla ja keitä riisit lähes kypsiksi.

  • Pane suikaloitu kaali toiseen kattilaan. Lisää tilkka vettä ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kaali on hiukan pehmennyt. Mausta kaali siirapilla ja meiramilla. Ruskista jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla.

  • Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita kaali, riisi, jauheliha ja omenat keskenään. Voitele tilava uunivuoka margariinilla ja siirrä seos vuokaan.

  • Mittaa liemen raaka-aineet kannuun, sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Valuta kaalilaatikon pinnalle vielä siirappia ja kypsennä 200-asteisessa uunissa tunnin ajan.

  • Voit kypsentää kaalilaatikon myös matalammassa lämpötilassa (175 astetta, 1t 30 min), jolloin maku vain paranee.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut