Kohti kestävää ruokapalvelua - tuttuja makuja ikääntyneille

Kohti kestävää ruokapalvelua - tuttuja makuja ikääntyneille -opas on tuotettu Kestävät julkiset ruokapalvelut hankkeessa. Oppaan tarkoituksena on aktivoida julkisten ruokapalveluiden tuottajia huomioimaan toiminnassaan valtioneuvoston periaatepäätöstä kestävistä valinnoista (04/2009). Periaatepäätöksen mukaan julkisissa ruokapalveluissa tulisi käyttää luonnonmukaisesti tuotettua, kasvisruokaa tai sesonginmukaista ruokaa vähintään kaksi kertaa viikossa vuoteen 2015 mennessä. Kestävän kehityksen näkökulman lisäksi oppaassa pohditaan myös ikääntyneiden ruokailun ravitsemuksellisia ja sosiaalisia ulottuvuuksia. 

EkoCentrian tuottamassa oppaassa on esitetty neljän erikokoisen ruokapalvelun esimerkki siitä, kuinka he ovat omassa toiminnassaan ottaneet huomioon ikääntyneiden tarpeet sekä kestävät valinnat. Hyviä esimerkkejä kertovat:

  • Lyhty ry, Helsinki
  • Elinakoti Oy, Juankoski
  • Lutakon lähipalvelutalo, Jyväskylä
  • Ryhmäkoti Huvikumpu, Helsinki
     

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut