Maaliskuu 2012












Aurinkoinen rakuunalevite

150 g keitettyjä porkkanoita
100 g rasiamargariinia (ra 60 % tai 40%)
tuoretta tai kuivattua rakuunaa

Koristeeksi:
hienonnettua purjosipulia

• Pyöräytä ainekset sauvasekoittimella tai yleiskoneella hienoksi.
• Koristele hienonnetulla purjosipulilla.
• Rakuunalevite maistuu vastapaistetun sekahiivaleivän kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Yrttisämpylät

10 kpl

2,5 dl yrttijuuston hera + vettä tai maitoa
25 g (0,5 pkt) tuorehiivaa TAI 0,5 pss kuivahiivaa
noin 6 dl rouheisia sämpyläjauhoja
0,5 tl suolaa
2 tl sokeria
2 rkl rypsiöljyä
0,5 dl hienonnettuja yrttejä (basilikaa, rakuunaa, timjamia)

• Sekoita hiiva nesteeseen. Sekoita hiivanesteen joukkoon noin 2 dl jauhoja paksuksi velliksi. Peitä taikinakulho liinalla ja anna seistä noin 15 minuuttia.

• Kun velli kuplii kevyesti, lisää suola, sokeri, öljy, yrttisilppu ja melkein kaikki loput jauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää tarvittaessa jauhoja.

• Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 10 osaan. Pyörittele palat sämpylöiksi, nosta leivinpaperoidulle pellille ja anna kohota liinalla peitettyinä uunin kuumenemisen ajan. Paista sämpylöitä 225 asteessa 10 - 12 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Takaisin kuukausivalintaan