Elokuu 2012


Sienimunalaatikko (100 hengelle)

7,000 kg suolasieniä
0,800 kg voita
0,100 kg persiljaa
0,300 kg purjosipulia
3,000 kg kananmunia
4,000 kg raejuustoa
0,220 kg hiivaleipäjauhoja
1,500 kg maitojauhetta, rasvaton
13,000 kg vettä

Kokonaispaino, kypsä 25 kg
Annoskoko, kypsä 250 g

Liota sieniä vedessä yön yli. Kuutioi sienet vihannesleikkurilla. Pane pataan rasva ja sienet. Kiehauta sienet omassa nesteessään. Hienonna persilja ja purjo veitsellä leikkuulaudalla. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita keskenään sienet, purjosipuli, munat, raejuusto, hiivaleipäjauhot ja mausteet; valkopippuri ja paprikajauhe. Sekoita maitojauhe veteen ja lisää sieniseokseen. Sekoita massa hyvin. voitele vuoat ja kaada sieniseos niihin. Kypsennä ruoka kiertoilmauunissa 160 asteessa tai tavallisessa uunissa 200 asteessa noin 1 1/2 tuntia. Tarjoilu: tarjotaan perunoiden kanssa.

Vaahdotettu puolukkaherkku (100 hengelle)

4,800 l vettä
1,000 kg ruisjauhoja
3,000 kg puolukoita
1,100 kg sokeria
0,073 kg vanilliinisokeria

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se yleiskoneen kulhoon.
Käynnistä kone pienellä teholla ja lisää ruisjauhot vähitellen.

Jatka vatkaamista 30-45 min. Huom! Älä säikähdä vähäistä määrää aluksi!

Soseuta pakastepuolukat ja mausta sokereilla.

Lisää survos vesi-ruisjauhoseokseen ja jatka vatkaamista kunnes seos on kuohkeaa.

Lähde: Arktiset aromit

Takaisin kuukausivalintaan

Mainostoimisto Kuopio | Digitoimisto | Internet -sivut